KADINLARDA SAÇ EKİMİ

admin

“Kadınlarda Saç Ekimi,” Tıraşsız Fue Yöntemi ile artık sorunsuz ve başarılı bir şekilde yapılmakta. Tıraşsız Fue‘de tek bir tel saç bile kesilmediğinden kişi ertesi gün işine veya normal hayatına dönerken saç ekimi yaptırdığı büyük ölçüde belli olmamaktadır.

Tıraşsız Saç Ekimi – Tıraşsız Fue “Kadınlarda Saç Ekimi” için en ideal yöntem olarak Dr. Harun Şamiloğlu tarafından Genos Hair Clinic‘te başarılı bir şekilde uygulanmaktadır.

Yakın zamana kadar kadınlarda saç ekimi bilinmeyen ya da korkulan bir operasyon gibi görünmekteydi ancak tıraşsız fue ile bu algı tamamen ortadan kalktığı gibi kadınları bu operasyon için cesaretlendirdi.

Saç ekimi denince akla ilk erkekler gelse de son derece konforlu ve başarılı bir yöntem olan Tıraşsız Fue ile kadınlarda artık korkmadan saç ekimi yaptırmaktadırlar.

Önceki yıllarda kadınların saçlarının kazınacağı korkusu ile uzak durduğu ve farklı yöntemler ile ya da görünüşlerinden memnun olmadan devam ettikleri hayatlarına artık tıraşsız fue ile saç ekim operasyonu geçirip mutlu bir şekilde devam edebilmekteler.

Kadınlarda Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Kadınlarda saç ekimi operasyonu son derece konforlu olan Tıraşsız Fue Yöntemi ile yapılmaktadır. Bu yöntemde saç ekimi için gerekli olan saç kökleri yani greftler uzun saçlı alandan tek tek toplanır ve ekim yapılacak alana aktarılır. Donör alandan greftler toplanırken ya da ekim yapılacak alana nakledilirken saçlar kesinlikle kesilmez ve tıraşlanmaz. Bu sayede saç ekimi yaptırdığı büyük ölçüde belli olmadığından ertesi gün işine veya normal hayatına geri döner. 

Saç ekimi operasyonunda saçları kesilmeyen kadınlar hem pratikte hemde psikolojik olarak daha operasyon sonrası kendilerini daha iyi hissederler. 

Kadınlarda Saç Ekimi Hangi Durumlarda Yapılır?

Kadınlarda saç dökülmesi erkeklerden farklı olarak çok fazla nedenden kaynaklı olabilir. Öncelikle Saç dökülmesine neden olan etkenler araştırılır. Bir çok hastalığın kadınlarda saç dökülmesi yaptığı gerçeğinden hareketle, saç dökülmesi sorunu ile karşımıza gelen kadın hastalar detaylı bir muayene ve analizden geçirilmelidir.

Yapılan incelemelerde saç dökülmesine neden olabilecek hastalıklar veya kan değerlerinde görülen normal dışı durumlar düzeltildiğinde büyük oranda kadınlarda ki saç dökülmesi sorunu ortadan kalkacak ve dökülmüş olan saçlar da geri gelecektir.

Gerekli tedaviler yapıldığı halde en az 6-8 ay geri dönüşü olmayan saç kayıpları varsa, saç dökülmesinin kalıcı olduğu, foliküler atrofi gerçekleştiği kabul edilerek saç ekimi planlanabilir.

Yapılan değerlendirmelerde hiçbir sorun tespit edilememiş ve saç dökülme öyküsü üzerinden en az 6-8 ay geçmişse direkt saç ekimi planlanabilir.

Bunların dışında, yara, yanık izleri ile operasyon izlerine hiçbir tetkik ya da detaylı kan analizi yapılmadan saç ekimi yapılabilir.

Genel kanaatin aksine, kadınlarda saç ekimi son derece iyi sonuçlar vermektedir.

Gerekli muayene ve tetkikler yapılır, hasta doğru değerlendirilirse, saç ekim başarısı hemen hemen erkeklerle aynıdır. Doktor olmayan kişilerin böyle bir değerlendirme yapmaları mümkün olamayacağından, her gördükleri saçı dökülen kadına saç ekimi yapmak isteyeceklerinden, sonuçların büyük oranda hüsran olması çok normaldir.

Kadınlarda Saç Dökülmesi (Famele Androgenic Alopecia );

Erkeklerde olduğu gibi kadınlarda da bir çok şekilde saç dökülmesi olabilmektedir. Erkekler kadar yoğun olmamakla birlikte saç dökülmesi kadınlar için de ciddi bir sorun teşkil etmektedir. Kadınlar da dökülmeler genellikle dağınık şekildedir. Fakat saç genelde tamamen dökülmez.

Kadınlarda saç genellikle tamamen dökülmez erkeklerin aksine kellik az rastlanır bir durumdur.

Famele Androgenic Alopecia (FAA) ile kadınlar çok nadiren tamamen kel kalabilmektedirler ancak bu hastalık belirli bölgelerde saçların seyrelmesine neden olabilmektedir. FAA ile Telojen Effluvium benzerlik gösterir. Kadınlar da saç dökülmelerinin erkeklerden farklı olarak bir çoğu, nedenin ortadan kaldırılması veya ilaç ile tedavi edilebileceğinden ve dolayısıyla tedavide farklı yollar izlenebileceğinden sorunun mutlaka deneyimli bir hekim tarafından tedavi edilmesi gerekir.

Kadın tipi saç dökülmelerinde, sebep tespit edilip ortadan kaldırılmadan saç ekimi kararı verilmemelidir.

Kadınlarda ki saç dökülmelerini sınıflandırmak için erkeklerde kullanılan Norwood sıkalasına karşılık Ludwig sıkalası geliştirilmiştir. Bu Norwood kadar gelişmiş olmasa da resmetmek açısından önemlidir.

Kadınlarda saç dökülmesinin bilinen diğer bazı nedenleri;

  • Doğum kontrol haplarına başlamak ve bırakmak
  • Doğum sonrası periyod: Hamilelik döneminde yüksek östrojen hormonu nedeniyle saçların anajen fazları uzar, gelişme evresinde de saçlar artar. Bu dönem aniden bitince gelişme evresinde olan çok fazla sayıda ki bu saçlar hızla dinlenme fazına girerek aniden yoğun dökülme meydana gelir. Bu durum hormon seviyesinin dengelenmesi ile birkaç ayda düzelir.
  • Erken yada geç menopoza girilmesi.
  • Hormonal faktörler: Hormon seviyesinde ki değişiklikler. Özellikle tiroid hormonları ve sex hormonları saç foliküllerini etkilemektedirler. Hem hipotiroidizm hemde hipertiroidizm saç dökülmesi nedenidirler.
  • Beslenme ile ilgili faktörler: Hızlı zayıflama, kötü beslenme, çok aç kalma, alkol, demir ve çinko gibi elementlerin eksikliği de saç dökülmesine neden olabilmektedir.
  • Uzun süren yüksek ateş de saç dökülmelerini tetikleyebilmektedir.
  • Kullanılan bazı ilaçlar, kanser ve bazı otoimmün hastalıklar.
  • Traksiyonel Alopecia: Saçların sürekli çok çekilerek bağlanması veya örgü yapılması.

ÖNEMLİ UYARI !!!

Saçlarınız seyrelmiş diye size saç ekimi öneren kişilere itibar etmeyin. Başınızın her tarafında seyrelme varsa zaten saç ekiminde başarı şansınız çok azdır. Belkide gereksizdir. Bu hususta deneyimli bir doktordan yardım almalısınız. Saç dökülmenizin sebebi tedavi edilebilir bir hastalık olabilir. Tedavisi mümkün bir hastalığınız varsa, tedavi sonrası saçlarınızı geri kazanabilirsiniz. Tedaviniz tamamlandıktan sonra en az 6-8 ay beklemeden saç ekimi yaptırmayın.