KAŞ EKİMİ

admin

Kaş Ekimi, genetik veya kozmetik gibi farklı nedenler ile kaşlarında azalma yaşayan, kaşlarını kaybeden kişiler için Fue Yöntemi ile saç veya vücut kıllarından alınan köklerin, kaş ekimi yapılacak bölgede açılan mikro kanallara doğru açı ve yönde ekilmesidir. Bu yöntem ile ekim yapılan kaşları, doğal kaştan ayırmak neredeyse imkansızdır. NEDEN KAŞ EKİMİ?

Kaş dökülmesi sorunu yaşayan kişilerin büyük çoğunluğu kalıcı makyaj veya kalemle boyamak suretiyle çözüm üretmeye çalışırlar. Ancak kaş dökülmesi kalıcı bir hal almışsa kaş ekimi çözüm olarak değerlendirilmelidir.

İdeal kaş ekimi için alınan köklerin epitellerinden arındırılması ve açılan kanallara özenle yerleştirilmesi gerekir. Ekim sırasında dikkat edilecek en önemli şey kaşların çıkış açısıdır.
Kaş ekiminde tercihen kaş modeli hastaya çizdirilir. Çünkü kişi kendine en çok yakışan modeli belirleyecektir. Hastayla beraber kaşın son şekline karar verilir. Simetri hesapları yapılır ve daha sonra kaş ekimi gerçekleştirilir. Ekim yapılacak alana santimetre kareye 40-50 kök gelecek şekilde planlama yapılır. 
Kaşların burun kökünde farklı, göz üzerinde farklı, uç kısımlarda farklı yön ve açılarla çıkıyor olması kaş ekimi işleminin ne kadar zor bir işlem olduğunun da bir göstergesidir. Bu nedenle kaş ekimi yapan kişinin mutlak surette doktor olması ve bu alanda tecrübeli olması şarttır. 
Saç ekimi yapan her kesin kaş ekimi yapmaması gerekir. Çünkü kaş ekimi tabiatıyla bambaşka bir işlemdir. Fue veya Fut tekniği ile alınan saç köklerinden, kaş yapısına uygun olanların ayrıştırılıp kullanılması gerekir. 
KAŞ EKİMİNDE KULLANILACAK KILLAR NEREDEN ALINIR?

Kaş ekimi yaparken tıpkı saç ekiminde olduğu gibi, ense bölgesinden lokal anestezi altında saç kökleri alınarak ekim yapılmaktadır. Kaşların ve saçların yapı ve kalınlığına göre bazen vücut kılları da kullanılmaktadır. Yaklaşık 2-3 saat süren kaş ekim işleminden sonra hasta evine gönderilir. 2 gün su teması ve 15 gün süreyle bölgeye yönelik travmadan korunması önerilir. Yaklaşık 10 günde kabuklar dökülerek iyileşir. Ekilen kaşların büyük kısmı ilk bir ay içerisinde dökülür. İkinci aydan sonra dökülen kaşlar yeniden uzamaya başlar.
Kaş ekiminde ense kılları kullanılmışsa tıpkı saçlar gibi sürekli uzayan kaşlar söz konusudur. Kaşlar uzadıktan sonra 15-20 günde bir kısaltılmaları gerekir. Saç kökleri ile yapılan kaş ekimlerinde 1-2 yıl içerisinde adaptasyon tamamlanır ve kaşların uzama hızı biraz daha yavaşlayarak normalleşir. Vücut kıllarından yapılan kaş ekimlerinde uzama hızı daha yavaştır.

Kaş ekiminde ense bölgesinden saç köklerinin çıkartılma işlemi için saçların tıraşlanmasına gerek yoktur. Gerekli olan kökler saç aralarından rahatlıkla çıkartılabilir.

Kaşlar da tıpkı saç ekimi gibi gerekirse ikinci, üçüncü seanslarla sıklaştırılabilir. Seans aralıkları en az 6-7 ay olmalıdır.
ÖNEMLİ UYARI !
Kaş ekimi saç ekiminden daha zor ve komplikasyon oranı daha yüksektir. Gerek gözlere komşuluğu gerekse yüzümüzün ortasında saklanamaz bir yapı olması nedeniyle kaş ekiminde hataya yer yoktur. Hatalı kaş ekimlerinde restorasyon son derece zordur. Oluşan scar dokuları nedeniyle kaşın, gözün hatta yüzün simetrisi bozulabilmektedir.
Bu nedenledir ki hayatınız boyunca aynalara küsmemek için kaş ekiminizi doktor olmayan kişilere yaptırmayın.