SAKAL-BIYIK EKİMİ

admin

Sakal Bıyık Ekimi, genetik veya farklı nedenler ile az sayıda sakal-bıyık sahibi olan ya da hiç sakal-bıyık sahibi olmayan kişilerin öz güven ve dış görünüşlerinde iyileştirme istemeleri sonucu Fue Yöntemi ile yapılan ekim işlemidir.

Sakal-Bıyık Ekimi yapılırken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Öncelikle kişinin Sakal-Bıyık Ekimi işlemine uygun olup olmadığı, öncesi ve sonrasında uygulanacak tedavi çeşitleri, sakal-bıyık dökülme nedenleri ve kişinin bu sürece psikolojik ve fizyolojik olarak hazır olup olmadığı gibi unsurlar değerlendirilir.

“Bu değerlendirmelerin temel amacı kişin sağlığının ön planda tutularak başarı elde edilebilmesidir.” 

Sakal ve bıyık nakli kimlere yapılır?

Sakal, bıyık ekimi hormonların bazal seviyeye yerleştiği 20-22 yaşlarından itibaren yapılabilir.

Favorilerini uzatmak isteyen, iki günlük sakal görüntüsünü seven ancak sakal telleri düzensiz veya eksik çıkan erkekler için bu işlem tercih edilir. Sakal ve bıyık ekimi hiç sakalı olmayanlara olduğu gibi sakalında parça parça kılsız bölgeleri olan sağlıklı tüm erkeklere uygulanabilir. Yara izi olan bölgeye ekim yapmak da mümkündür.

Sakal ve bıyık nakli nasıl gerçekleştirilir?

Saç kılı olan herkese sakal-bıyık nakli yapılabilir.

İki kulak arasındaki ensenin hemen üstündeki ince telli bölge veya kulak üstlerinden saç kökleri alınarak operasyon gerçekleştirilir. Aynen saç ekiminde olduğu gibi sakal ve bıyık ekiminde de dünyada en çok kabul gören Fue Yöntemi ili ekim işlemi yapılır

Sakal ve Bıyık Ekimi İyileşme Süreci Nasıldır?

Ekim günü kırmızı kabuklar halinde iyileşen cilt bir hafta sonra hiç bir iz kalmadan eski görüntüsüne kavuşur. Yüz kılı naklinden sonra aynı saçta olduğu gibi hiçbir ciddi ağrı ya da acı oluşmaması beklenir. Girişimden yaklaşık sekiz ila on hafta sonra sonuç kendini göstermeye başlar. Sakal ve bıyık bölgesine ekilen saç telini, yani var olan sakal ve saç kılını çıplak gözle bir birinden ayırmak mümkün olmaz.

Sakal Bıyık Dökülme NedenleriSakalın yoğunluğu, dokusu ve kıl kalitesi tamamen genlerin kontrolü altında bulunur. Ergenlik çağına girdikten sonra üç yıl süresince sakal kılları kalınlaşarak terminal formlarını alırlar.

Erkeklik hormonu seviyelerinde önemli bir değişiklik gerçekleşmediğinde sakal kılları bu karakteristik özelliklerini korur.

Saçsız bölgelerde yeni saç çıkarmanın kozmetik ya da ilaç yoluyla bir tedavisi henüz yoktur. Bu durum sakal ve bıyık içinde geçerlidir. Bunun için çözüm sakal ve bıyık ekimidir.

Sakal ve bıyık kaybı otoimmün hastalıklar kadar cilt hastalıklarına bağlı da oluşabilir.Bunların dışında en ağır tabloyu hormonal dengesizlikler oluşturabilir. Erkeklerde erkeklik hormonu testosteron eşik seviyenin altına düştüğünde kontrol edilmelidir. ‘Alopecia areta’ adlı hastalıkta da sakal dökülmesi gerçekleşebiliyor.